Meny Lukk

Gull som investering

Gull som investering

I tider hvor børsene faller blir det ofte nevnt at gull er en trygg investering. Men, det er en del ting du bør vite før du kjøper gull som investering.

Gull som investering

Formålet med en investering er kort og godt å tjene penger ved å la pengene jobbe for seg. Ser du på chartet over gullprisen de siste årene er det ingen tvil om at de som kjøpte seg inn tidlig kan ha gjort en veldig god handel. Men, gull er en råvare. Det er en finansiell investering som fungerer veldig ulikt for eksempel aksjer og fond.

Gull betaler ikke rente

En råvare har kun en bruksverdi, eller mer riktig, en nytteverdi. Mens aksjer betaler ut utbytte og gir direkteavkastning vil en investering i gull ikke gi deg dette. Gull har ingen inntekter. Dette er med andre ord en helt passiv eiendel.

Beskyttelse mot pengepolitikk

Gull er et viktig metall som har flere bruksområder i dagens samfunn. Du finner den i mobiler og de fleste elektroniske produkter. I tillegg kan det å kjøpe gull gi deg beskyttelse mot pengepolitikk. I tider med økonomisk motgang og fall på børsene vil verdens sentralbanker ofte ta grep. Dette gjør de ved å benytte en ekspansiv pengepolitikk. I tider hvor det er underskudd på kreditt kan sentralbankene drive støttekjøp. Dette vil på sikt kunne drive opp inflasjonen. Det er nettopp her gull kommer til sin rett. Gull som investering gir deg nemlig beskyttelse mot inflasjon.

Investere i gull i Norge

Det er flere måter å investere i gull på. Du kan kjøpe smykker, gullmynter eller gullbarer, og oppbevare disse i bankhvelvet eller i safen hjemme. Eller du kan trade kontrakter. Ved å trade kontrakter vil du ofte få en langt lavere transaksjonskostnad. I tillegg slipper du å tenke på å oppbevare gullet ditt trygt.

Trade gull CFD

Contracts for Difference er en kontrakt som er satt sammen på en slik måte at den speiler utviklingen i gullprisen. Det betyr at dersom gull stiger i verdi, vil en gull CFD stige tilnærmet likt. Contracts for Difference er et tradingprodukt som er lett tilgjengelig, og det tar ikke mer enn noen få minutter å åpne en tradingkonto, gjøre innskudd og kjøpe dine første gull CFDer. En av de beste markedsplassene er eToro Norge. Dette er en markedsplass som er kjent for brukervennlige løsninger, godt utvalg av tradingmuligheter og lave kostnader.

Gearing og shorting

Det er flere fordeler med CFD trading. Først og fremst får du tilgang til mange forskjellige instrumenter på en og samme plass. Kostnaden er som regel lav i forhold til å bruke en tradisjonell bank til trading. Posisjoner med CFDer kan også geares eller belånes. Dette er en måte å øke potensiell avkastning på. Men, samtidig er det viktig å huske på at økt potensiell avkastning også kan bety økt potensielt tap. Sist og ikke minst, CFDer er veldig praktiske dersom du vil shorte aksjer, valuta, råvarer eller indekser. Siden dette er sammensatte produkter kan du ganske enkelt kjøpe salgs CFDer. Disse vil stige i verdi dersom kursen på det underliggende faller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen − thirteen =