Meny Lukk

Brent oil

Brent oil er navnet på oljen som produseres i Nordsjøen. Det er også en viktig prisreferanse for internasjonal handel av olje. Normalt blir oljen raffinert til drivstoff eller destillat i Nordvesteuropa, men når prisene er gunstige for eksport blir den også sendt til Gulf og østkysten av USA eller middelhavsområdet. Prisen på brent henger sammen med veksten i den generelle verdensøkonomien, men geopolitiske hendelser kan også gi store kursbevegelser.

Kjøp brent oil i Norge

Det er mulig å investere i brent oil gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for brent. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Skilling kan du også investere i brent. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling tar ingen kurtasje når du kjøper eller selge CFD på brent oil. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning for råvarehandel som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs på brent oil og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av brent.

Slik kan du trade brent oil – steg for steg

Selv med et skifte mot fornybar energi vil det fortsatt være etterspørsel etter olje i lang tid fremover. Dermed kan det også være interessant å trade eller investere i olje. Olje omsettes på futures- og spotmarkedet, og for å få innpass til dette er det krav om at man er en profesjonell investor eller trader. En løsning på dette er å benytte seg av instrumenter som CFD, ETF og ETN. Dette er instrumenter alle har tilgang til. Her skal vi vise deg hvordan du kan trade brent oil med CFD. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å trade andre råvarer.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Råvarepriser brent oil

Teknisk analyse brent oil