Meny Lukk

CO2 kvoter

En klimakvote eller CO2 kvote er en kontrakt som gir innehaver lov til å slippe ut en bestemt mengde CO2. I Europa er det EU ETS som kontrollerer kvotesystemet. Utslippskvotene omsettes på futures-markedet, noe som gjør at det først og fremst er profesjonelle investorer og tradere som får tilgang. Men, med CFD kan også mindre tradere få tilgang til dette markedet.

Kjøp CO2 kvote i Norge

Det er mulig å investere i CO2 kvote gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for CO2 kvote. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Skilling kan du også investere i CO2 kvote. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling tar ingen kurtasje når du kjøper eller selge CFD på CO2 kvote. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs på CO2 kvote, råvarepriser og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av CO2 kvote.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Slik kan du trade CO2 kvote – steg for steg

For tradere er som vanligvis benytter valuta eller indekser kan CO2 kvoter gi interessante muligheter. Etter hvert som det grønne skiftet skrider frem er det ventet at prisen på CO2 kvoter vil øke. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan trade utslippskvoter med CFD. Samme fremgangsmåte kan også brukes til å trade råvarer, valuta, aksjer og indekser med CFD.

Råvarepriser CO2 kvoter

Teknisk analyse CO2 kvote