Meny Lukk

Crude oil

Crude Oil eller råolje, er olje som ikke er raffinert, men som har fått vann og naturgass fjernet. Samfunnet har et stort behov for energi til transport og oppvarming, noe som gir stor etterspørsel etter olje. Både vær, politikk og vekst i verdensøkonomien er noe av det som påvirker oljeprisen sterkest.

Kjøp crude oil i Norge

Det er mulig å investere i crude oil gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for crude. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Skilling kan du også investere i crude CFD. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling tar ingen kurtasje når du kjøper eller selge CFD på crude oil. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs på crude oil og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av crude.

Slik kan du trade crude oil – steg for steg

Mange som ønsker å få en eksponering mot oljeprisen velger å kjøpe aksjer i oljeselskap. Dette kan være en enkel og effektiv løsning, men ulempen er at du får selskapsrisiko på denne posisjonen. For å unngå denne ekstra risikoen kan du bruke CFD til å trade olje. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan kjøpe og selge CFD på crude uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe ETF og ETN som gir eksponering mot olje eller andre råvarer, eller aksjer.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Råvarepriser crude oil

Teknisk analyse crude oil