Meny Lukk

Arabica

Coffea arabica er verdens mest brukte kaffeplante og kommer fra Etiopia. Kaffe fra denne planten utgjør mer enn 80 % av all kaffeproduksjon i verden. Det er en utbredt oppfatning om at dette også var den første planten som ble brukt til å lage drikkbar kaffe.

Kjøp arabica i Norge

Det er mulig å investere i arabica gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for arabica. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Capital.com. Capital.com tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Capital.com kan du også investere i arabica. Capital.com har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Capital.com tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger CFD på arabica. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av arabica.

  • Algoritmehandel
  • Trade råvarer med CFD
  • Ingen kurtasje, lav spread
  • Gratis realtidskurser og analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

68 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Slik kan du trade arabica – steg for steg

Kaffe omsettes på futures og spot-markedet, noe som kan gjøre det vanskelig for mindre investorer og tradere å investere i kaffe. En løsning på dette problemet kan være å kjøpe aksjer i kaffeprodusenter, men da vil du få selskapsrisiko. For å unngå denne selskapsrisikoen kan du trade CFD på arabica.

1: Åpne konto på Capital.com

Før du kan begynne med trading på Capital.com må du registrere deg. Dette koster ingenting, og det tar normalt bare noen få minutter. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Capital.com. Nettsiden er tilgjengelig på norsk når du er logget inn, noe som sikrer høy brukervennlighet.

  • Algoritmehandel
  • Trade råvarer med CFD
  • Ingen kurtasje, lav spread
  • Gratis realtidskurser og analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

68 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Når du er på nettsiden kan du trykke på Trade Now slik at du åpner skjemaet for registrering. Her kan du velge hvilken innlogging du vil ha på din tradingkonto. Du kan enten lage brukernavn og passord, eller velge innlogging med din Facebook-, Apple eller Google-konto. Når du har gjort ditt valg og bekreftet er din konto registrert.

Nå som du er logget inn kan du fullføre kontoregistreringen. Det gjør du ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan oppgi personalia som navn, fødselsdato, adresse, etc. Du må også svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med trading og investering blir kartlagt.

Helt til slutt anbefaler vi å verifisere din konto slik at alt er klart til du vil gjøre uttak. Kontoverifiseringen gjennomfører du ved å laste opp bilde av ID, som pass eller førerkort, et adressebevis, som for eksempel en kontoutskrift, og bilder av betalingsmetodene du ønsker å bruke til innskudd og uttak.

2: Gjør innskudd for å trade arabica

Det minste innskuddet på Capital.com er $20, noe som tilsvarer rundt 200 kr. Dette er en sum som er så lav at de aller fleste kan komme i gang med å investering og trading. Når du skal gjøre innskudd kan du velge mellom VISA, MasterCard, ApplePay, PayPal og bankoverføring. Dersom du vil komme raskt i gang anbefaler vi ApplePay, PayPal, VISA og MasterCard som har direkte overføringer. Bankoverføring fungerer også bra, men det kan da ta opptil 10 virkedager før pengene er fremme på din Capital.com tradingkonto.

3: Gå long i arabica

Dersom du ønsker å gå long i arabica bruker du søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter COMMODITY, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Ordreskjemaet vil automatisk være lagt opp for en long posisjon. Du kan nå oppgi summen du vil investere eller antallet CFD på arabica du vil trade. Du kan nå også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing på din posisjon. Når du har hjort dine valg trykker du på Åpne handel for å aktivere ordren. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

4: Gå short i arabica

Ønsker du derimot å gå short i arabica må du velge SELG øverst på ordreskjemaet etter du har trykket deg inn fra søkeresultatet som forklart ovenfor. Nå kan du oppgi sum eller antall CFD du vil shorte. Du kan også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing. Igjen kan du trykke på Åpne handel for å aktivere din shorthandel. Ordren blir utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

Råvarepriser arabica

Teknisk analyse arabica