Meny Lukk

Arabica

Coffea arabica er verdens mest brukte kaffeplante og kommer fra Etiopia. Kaffe fra denne planten utgjør mer enn 80 % av all kaffeproduksjon i verden. Det er en utbredt oppfatning om at dette også var den første planten som ble brukt til å lage drikkbar kaffe.

Kjøp arabica i Norge

Det er mulig å investere i arabica gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for arabica. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er eToro. eToro tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På eToro kan du også investere i arabica. eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

eToro tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger CFD på arabica. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av arabica.

Slik kan du trade arabica – steg for steg

Kaffe omsettes på futures og spot-markedet, noe som kan gjøre det vanskelig for mindre investorer og tradere å investere i kaffe. En løsning på dette problemet kan være å kjøpe aksjer i kaffeprodusenter, men da vil du få selskapsrisiko. For å unngå denne selskapsrisikoen kan du trade CFD på arabica.

Ønsker du derimot å gå short i arabica må du velge SELG øverst på ordreskjemaet etter du har trykket deg inn fra søkeresultatet som forklart ovenfor. Nå kan du oppgi sum eller antall CFD du vil shorte. Du kan også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing. Igjen kan du trykke på Åpne handel for å aktivere din shorthandel. Ordren blir utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

Råvarepriser arabica

Teknisk analyse arabica