Meny Lukk

Jernmalm

Jernmalm blir brukt til fremstilling av jern. Det finnes flere typer jernmalm, også kalt jernoksider, og de vanligste er magnetitt og hematitt. Disse typene begynner å bli vanskeligere å finne, noe som har ført til at man i dag ofte bruker takonitt. Jern er en viktig bestanddel i stålproduksjon.

Kjøp jernmalm i Norge

Det er mulig å investere i jernmalm gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for jernmalm. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Skilling kan du også investere i jernmalm. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling tar ingen kurtasje når du kjøper eller selge CFD på jernmalm. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs på jernmalm og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av jernmalm.

Slik kan du trade jernmalm – steg for steg

Råvaren jernmalm omsettes i futuresmarkedet og på spotmarkedet, noe som gjør at det kun er profesjonelle investorer og tradere som har tilgang. For mange mindre investorer og tradere som vil ha eksponering mot jernmalmprisen blir løsningen å investere i aksjer i selskap som driver med malmutvinning. Dette er en praktisk løsning, men medfører at du tar på deg selskapsrisiko. Dersom du ønsker eksponering mot jernmalmprisen uten selskapsrisiko kan du trade CFD på jernmalm. Vi skal vise deg hvordan du kan gjøre dette nedenfor. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å trade råvarer eller aksjer med CFD.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Jernmalm aksjer

Råvarepriser jernmalm

Teknisk analyse jernmalm