Meny Lukk

Nikkel

Nikkel er et metall som har blitt brukt siden 3500 år f. kr. I dag brukes det først og fremst i stållegeringer som rustfritt stål og panserstål. I tillegg brukes metallet også i måleinstrumenter og til overflatebehandling av andre metaller for å gjøre disse ripebestandige og rustfrie. De største forekomstene av nikkel finner vi i Russland, Canada, Australia og på Cuba.

Kjøp nikkel i Norge

Det er mulig å investere i nikkel gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for nikkel. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Skilling kan du også investere i nikkel. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger CFD på nikkel. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis råvarepriser og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av nikkel.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Slik kan du trade nikkel – steg for steg

Siden nikkel omsettes på futures- og spotmarkedet kan det være vanskelig for mindre investorer og tradere å få tilgang til trading med råvaren. En løsning kan være å kjøpe aksjer i nikkelprodusenter som MMC Norilsk Nickel for å få eksponering mot nikkelprisen, men en ulempe ved denne er at du da får selskapsrisiko. Ønsker du å unngå selskapsrisiko kan du bruke CFD som vi skal vise her. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å trade andre råvarer.

Nikkel aksjer

Råvarepriser nikkel

Teknisk analyse nikkel