Meny Lukk

Invester i Fortescue Metals Group

Fortescue Metals Group er et australsk gruveselskap som ble etablert i 2003. I dag er selskapet den største produsenten av jernmalm. Utover jernmalm produserer selskapet også kobber, lithium og gull. Aksjen er notert på Australian Stock Exchange med tickeren FMG.

Analyse av Fortescue Metals Group

Fortescue Metals Group nøkkeltall

Invester i Fortescue Metals Group

Det er mulig å investere i Fortescue Metals Group gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. Men, det er langt fra alle meglere som gir deg tilgang til den australske børsen, samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger Fortescue Metals Group aksjer. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr investering i aksjer og trading med et stort utvalg av CFD, ETF og ETN på råvarer, indekser, valuta og krypto. På Skilling kan du også investere i Fortescue Metals Group. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret opptil 1 million GBP, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er Skilling et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på €100, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer Skilling også for mer erfarne investorer og tradere.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Slik kan du investere i Fortescue Metals Group – steg for steg

Som nevnt kan det bli både dyrt og vanskelig å kjøpe australske aksjer gjennom norske meglere, og dette gjelder spesielt dersom du vil investere et mindre beløp. Dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene, kostnadene kan nemlig bli for høye.

Skilling er et godt alternativ som gir deg tilgang til aksjehandel på 17 børser med en kurtasje på 0,1 %. Det er heller ingen minstekurtasje, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i Fortescue Metals Group for å få eksponering mot jernmalm. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer.

1: Åpne konto på Skilling

Før du kan begynne med trading på Skilling må du registrere deg. Dette koster ingenting, og det tar normalt bare noen få minutter. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Skilling.

[table “8” not found /]

Når du er på nettsiden til Skilling kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe australske aksjer. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

Helt til slutt anbefaler vi å verifisere din konto slik at alt er klart til du vil gjøre uttak. Kontoverifiseringen gjennomfører du ved å laste opp bilde av ID, som pass eller førerkort, et adressebevis, som for eksempel en kontoutskrift, og bilder av betalingsmetodene du ønsker å bruke til innskudd og uttak.

2: Gjør innskudd for å investere i Fortescue Metals Group

Med et minsteinnskudd på €100 eller rundt 1000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. Maks innskudd uavhengig av betalingsmetode er €999999. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på Australian Stock Exchange kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller eller Skrill som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din Skilling-konto.

3: Gå long i Fortescue Metals Group

For å kjøpe aksjer på den australske børsen gjennom Skilling må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst til venstre på skjermen til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren, og så trykke på søkeresultatet. I ordreskjemaet kan du lese mer om selskapet, se på anbefalinger og kursmål fra analytikere, og annen nyttig informasjon.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på Australian Stock Exchange vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i australske aksjer.