Meny Lukk

Invester i Rio Tinto

Rio Tinto er et anglo-australsk gruveselskap som ble etablert i 1873 når et investorkonsortium slo seg sammen og kjøpte opp et gruvekompleks ved elven Rio Tinto i Huelva, Spania, fra den spanske regjeringen. Selskapet er i dag en av verdens største produsenter av aluminium, jernmalm, kobber, uran og diamanter. Aksjen er notert på London Stock Exchange med tickeren RIO.

Analyse av Rio Tinto

Rio Tinto nøkkeltall

Invester i Rio Tinto

Det er mulig å investere i Rio Tinto gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger Rio Tinto aksjer. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er eToro. eToro tilbyr investering i aksjer og trading med et stort utvalg av CFD, ETF og ETN på råvarer, indekser, valuta og krypto. På eToro kan du også investere i Rio Tinto. eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret opptil 1 million GBP, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

eToro tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger Rio Tinto aksjer. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruker gearing eller shorter. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs på aksjer og råvarepriser og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av Rio Tinto. I eToro forum kan du diskutere trading med andre brukere.

  • Anbefalt nettmegler
  • Invester i råvareaksjer på 16 børser
  • Ingen kurtasje, lav spread
  • Gratis realtidskurser og analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kan du investere i Rio Tinto – steg for steg

I Norge kan det være vanskelig å investere i aksjer notert på London Stock Exchange. De få norske meglerne og bankene som gir deg tilgang pleier ofte å ta en høy kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Dette gjør at det kan bli dyrt, og det er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene. Dette er spesielt viktig dersom du skal investere et mindre beløp.

Når du åpner konto på eToro får du tilgang til kurtasjefri handel på 16 børser, noe som betyr at du kan investere i mer enn 2000 aksjeselskap. Det betyr at alt ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje med risiko spredd over ulike selskap, sektorer, bransjer og geografiske områder. Her viser vi deg hvordan du kan investere i RIO aksjer. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer uten kurtasje.

1: Åpne konto på eToro

Før du kan begynne med trading på eToro må du registrere deg. Dette koster ingenting, og det tar normalt bare noen få minutter. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er tilgjengelig på norsk, noe som sikrer høy brukervennlighet.

  • Anbefalt nettmegler
  • Invester i råvareaksjer på 16 børser
  • Ingen kurtasje, lav spread
  • Gratis realtidskurser og analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Når du er på nettsiden kan du trykke på Bli med nå slik at du åpner skjemaet for registrering. Her kan du velge hvilken innlogging du vil ha på din tradingkonto. Du kan enten lage brukernavn og passord, eller velge innlogging med din Facebook- eller Google-konto. Når du har gjort ditt valg og bekreftet er din konto registrert.

Nå som du er logget inn kan du fullføre kontoregistreringen. Det gjør du ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan oppgi personalia som navn, fødselsdato, adresse, etc. Du må også svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med trading og investering blir kartlagt.

Helt til slutt anbefaler vi å verifisere din konto slik at alt er klart til du vil gjøre uttak. Kontoverifiseringen gjennomfører du ved å laste opp bilde av ID, som pass eller førerkort, et adressebevis, som for eksempel en kontoutskrift, og bilder av betalingsmetodene du ønsker å bruke til innskudd og uttak.

2: Gjør innskudd for å investere i Rio Tinto

Det minste innskuddet på eToro er $50, noe som tilsvarer rundt 450 kr. Dette er en sum som er så lav at de aller fleste kan komme i gang med å investering og trading. Når du skal gjøre innskudd kan du velge mellom VISA, MasterCard og bankoverføring. Dersom du vil komme raskt i gang anbefaler vi VISA og MasterCard som har direkte overføringer. Bankoverføring fungerer også bra, men det kan da ta opptil 10 virkedager før pengene er fremme på din eToro tradingkonto.

3: Gå long i Rio Tinto

Dersom du ønsker å gå long i aluminium aksjen Rio Tinto bruker du søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter tickeren RIO, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Ordreskjemaet vil automatisk være lagt opp for en long posisjon. Du kan nå oppgi summen du vil investere eller antallet Rio Tinto aksjer du vil kjøpe. Du kan nå også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing på din posisjon. Når du har gjort dine valg trykker du på Åpne handel for å aktivere ordren. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

4: Gå short i Rio Tinto

Ønsker du derimot å gå short i Rio Tinto må du velge SELG øverst på ordreskjemaet etter du har trykket deg inn fra søkeresultatet som forklart ovenfor. Nå kan du oppgi sum eller antall aksjer du vil shorte. Du kan også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing. Igjen kan du trykke på Åpne handel for å aktivere din shorthandel. Ordren blir utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.