Meny Lukk

iShares Silver Trust ETF

iShares Silver Trust ETF er et børsnotert fond som investerer i fysisk sølv, og er dermed en god løsning for investorer som ønsker eksponering mot sølvprisen. Fondet forvaltes av BlackRock og har en årlig forvalteravgift på 0,50 %. ETFen er notert på NYSE ARCA med tickeren SLV.

Analyse av iShares Silver Trust ETF

Invester i iShares Silver Trust ETF

Det er mulig å investere i iShares Silver Trust gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger iShares Silver Trust ETF. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er eToro. eToro tilbyr investering i ETN og råvare fond, aksjer, CFD på råvarer, indekser, valuta og krypto. På eToro kan du også investere i iShares Silver Trust ETF. eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret opptil 1 million GBP, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

eToro tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger iShares Silver Trust ETF. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruker gearing eller shorter. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs på iShares Silver Trust og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av iShares Silver Trust. I eToro forum kan du diskutere trading med andre brukere.

  • Anbefalt nettmegler
  • Trade råvarer med CFD, ETF, ETN
  • Ingen kurtasje, lav spread
  • Gratis realtidskurser og analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Slik kan du investere i iShares Silver Trust ETF – steg for steg

Dersom du ønsker å investere i sølv har eToro to løsninger for dette. Du kan kjøpe CFD som gir deg eksponering mot sølvprisen, eller du kan kjøpe børsnoterte fond som investerer i fysisk sølv, slik som SLV ETF. Her skal vi vise deg hvordan du kan investere i SLV ETF uten kurtasje, men fremgangsmåten er den samme, uansett om du vil kjøpe ETF eller CFD. Du kan også bruke denne fremgangsmåten til å investere i andre ETF eller aksjer.

1: Åpne konto på eToro

Før du kan begynne med trading på eToro må du registrere deg. Dette koster ingenting, og det tar normalt bare noen få minutter. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er tilgjengelig på norsk, noe som sikrer høy brukervennlighet.

  • Anbefalt nettmegler
  • Trade råvarer med CFD, ETF, ETN
  • Ingen kurtasje, lav spread
  • Gratis realtidskurser og analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Når du er på nettsiden kan du trykke på Bli med nå slik at du åpner skjemaet for registrering. Her kan du velge hvilken innlogging du vil ha på din tradingkonto. Du kan enten lage brukernavn og passord, eller velge innlogging med din Facebook- eller Google-konto. Når du har gjort ditt valg og bekreftet er din konto registrert.

Nå som du er logget inn kan du fullføre kontoregistreringen. Det gjør du ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan oppgi personalia som navn, fødselsdato, adresse, etc. Du må også svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med trading og investering blir kartlagt.

Helt til slutt anbefaler vi å verifisere din konto slik at alt er klart til du vil gjøre uttak. Kontoverifiseringen gjennomfører du ved å laste opp bilde av ID, som pass eller førerkort, et adressebevis, som for eksempel en kontoutskrift, og bilder av betalingsmetodene du ønsker å bruke til innskudd og uttak.

2: Gjør innskudd for å investere i iShares Silver Trust ETF

Det minste innskuddet på eToro er $50, noe som tilsvarer rundt 450 kr. Dette er en sum som er så lav at de aller fleste kan komme i gang med å investering og trading. Når du skal gjøre innskudd kan du velge mellom VISA, MasterCard og bankoverføring. Dersom du vil komme raskt i gang anbefaler vi VISA og MasterCard som har direkte overføringer. Bankoverføring fungerer også bra, men det kan da ta opptil 10 virkedager før pengene er fremme på din eToro tradingkonto.

3: Gå long i iShares Silver Trust ETF

Dersom du ønsker å gå long i iShares Silver Trust bruker du søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter tickeren SLV, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Ordreskjemaet vil automatisk være lagt opp for en long posisjon. Du kan nå oppgi summen du vil investere eller antallet iShares Silver Trust ETF du vil kjøpe. Du kan nå også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing på din posisjon. Når du har gjort dine valg trykker du på Åpne handel for å aktivere ordren. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

4: Gå short i iShares Silver Trust ETF

Ønsker du derimot å gå short i iShares Silver Trust må du velge SELG øverst på ordreskjemaet etter du har trykket deg inn fra søkeresultatet som forklart ovenfor. Nå kan du oppgi sum eller antall ETF du vil shorte. Du kan også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing. Igjen kan du trykke på Åpne handel for å aktivere din shorthandel. Ordren blir utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.