Meny Lukk

Kjøpe råvarer på eToro

Kjøp råvarer i Norge

Det er mulig å investere i råvarer gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for råvarer. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er eToro. eToro tilbyr trading med et stort utvalg av CFD, ETF og ETN på råvarer som kan brukes til trading og investering. På eToro kan du også investere i råvarer. eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret opptil 1 million GBP, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

eToro tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger ETF, ETN eller CFD på råvarer. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og forvalteravgift dersom du trader ETF eller ETN. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis råvarepriser og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av råvarer. I eToro forum kan du diskutere trading med andre brukere.

[table “2” not found /]

Slik kan du trade råvarer – steg for steg

Det er mange som velger å investere i råvareselskap for å få eksponering mot råvarepriser. Dette kan være en enkel og praktisk løsning, men en av ulempene er at du får selskapsrisiko ved å velge denne. Ønsker du å unngå selskapsrisiko kan CFD, ETF og ETN på råvarer være gode alternativ. eToro tilbyr som nevnt kurtasjefri handel, så dette kan også være en rimeligere løsning. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan trade råvare CFD på eToro. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å trade råvare ETF og ETN, eller aksjer og forex.

1: Åpne konto på eToro

Før du kan begynne med trading på eToro må du registrere deg. Dette koster ingenting, og det tar normalt bare noen få minutter. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er tilgjengelig på norsk, noe som sikrer høy brukervennlighet.

[table “2” not found /]

Når du er på nettsiden kan du trykke på Bli med nå slik at du åpner skjemaet for registrering. Her kan du velge hvilken innlogging du vil ha på din tradingkonto. Du kan enten lage brukernavn og passord, eller velge innlogging med din Facebook- eller Google-konto. Når du har gjort ditt valg og bekreftet er din konto registrert.

Nå som du er logget inn kan du fullføre kontoregistreringen. Det gjør du ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan oppgi personalia som navn, fødselsdato, adresse, etc. Du må også svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med trading og investering blir kartlagt.

Helt til slutt anbefaler vi å verifisere din konto slik at alt er klart til du vil gjøre uttak. Kontoverifiseringen gjennomfører du ved å laste opp bilde av ID, som pass eller førerkort, et adressebevis, som for eksempel en kontoutskrift, og bilder av betalingsmetodene du ønsker å bruke til innskudd og uttak.

2: Gjør innskudd for å trade råvarer på eToro

Det minste innskuddet på eToro er $50, noe som tilsvarer rundt 450 kr. Dette er en sum som er så lav at de aller fleste kan komme i gang med å investering og råvarehandel. Når du skal gjøre innskudd kan du velge mellom VISA, MasterCard og bankoverføring. Dersom du vil komme raskt i gang anbefaler vi VISA og MasterCard som har direkte overføringer. Bankoverføring fungerer også bra, men det kan da ta opptil 10 virkedager før pengene er fremme på din eToro tradingkonto.

3: Gå long i råvarer

Dersom du ønsker å gå long i råvarer bruker du søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter råvaren du vil trade, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Ordreskjemaet vil automatisk være lagt opp for en long posisjon. Du kan nå oppgi summen du vil investere eller antallet CFD på råvarer du vil trade. Du kan nå også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing på din posisjon. Når du har hjort dine valg trykker du på Åpne handel for å aktivere ordren. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

4: Gå short i råvarer

Ønsker du derimot å gå short i råvarer må du velge SELG øverst på ordreskjemaet etter du har trykket deg inn fra søkeresultatet som forklart ovenfor. Nå kan du oppgi sum eller antall CFD du vil shorte. Du kan også legge inn stop/loss, take profit og velge gearing. Igjen kan du trykke på Åpne handel for å aktivere din shorthandel. Ordren blir utført umiddelbart så lenge markedet er åpent.

Utvalg av råvarer på eToro

 • Oil
 • Gold
 • Silver
 • Copper
 • NatGas
 • Platinum
 • Palladium
 • Sugar
 • Cotton
 • Cacao
 • Wheat
 • Aluminum
 • Nickel

eToro er en multiasset-plattform som tilbyr investering i aksjer og kryptovaluta, i tillegg til trading med CFD. CFD er kompliserte instrumenter og har en høy risiko for tap av penger på grunn av høy belåning. 67 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du er i stand til å håndtere denne risikoen.