Meny Lukk

Robusta

Coffea canephora, eller robusta, er en kaffeplante som kommer fra det vestlige Afrika. Robusta dyrkes først og fremst i Afrika, Brasil og i Sørøst-Asia. Kaffetypen er regnet for å ha lavere kvalitet enn arabica, men blir ofte brukt til pulverkaffe og espresso. Kaffen innholder nesten dobbelt så mye koffein enn arabica.

Kjøp robusta i Norge

Det er mulig å investere i robusta gjennom flere norske meglere og banker som tilbyr investeringstjenester. For mange vil dette være gode og trygge løsninger, men samtidig kan de bli dyre siden det er vanlig at disse tar en høy spread eller kurtasje når du kjøper og selger kontrakter for robusta. Dette er en av de viktigste grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene.

Et alternativ vi synes er bedre er Skilling. Skilling tilbyr trading med et stort utvalg av CFD på råvarer som kan brukes til trading og investering. På Skilling kan du også investere i robusta. Skilling har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet, i tillegg er alle innskudd og plasseringer forsikret, og dette er dermed en løsning som er like trygg som norske meglere og banker.

Skilling tar ingen kurtasje når du kjøper eller selger CFD på robusta. Den eneste kostnaden er spread så lenge du ikke bruke gearing og gebyr over natten. Dermed er dette en løsning som også er konkurransedyktig på pris. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurs og et eget analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser av robusta.

Anbefalt nettmegler - enkel registrering med BankID
  • Anbefalt nettmegler
  • Charts fra TradingView
  • CFD på aksjer, indekser, råvarer
  • CFD på valuta, kryptovaluta
  • Lav spread
  • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Slik kan du trade robusta – steg for steg

For mindre investorer og tradere kan det være vanskelig å investere i kaffe siden denne råvaren først og fremst omsettes på spot- og futuresmarkedet. Disse markedene er nemlig tilgjengelig for profesjonelle investorer og tradere. En løsning kan være å investere i kaffeprodusenter, men du vil da få selskapsrisiko på posisjonen din. Med CFD kan du trade robusta kaffe uten å ta på deg selskapsrisiko, og derfor er det mange som mener dette er den beste løsningen. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan begynne med kaffetrading med CFD. Samme metode kan du også bruke til å trade andre råvarer.

Råvarepriser robusta

Teknisk analyse robusta